Nedostatak interesa za seksom pogađa oba spola!

Kada ste s nekim dugo u vezi onda ne možete, a ne primjetiti kako se seksualni odnosi hlade i da je za čest seks potrebno više truda. I to je pomalo normalan osjećaj u vezama, a kako se čini više pogađa žene.

Istraživanje provedeno na 4.839 muškaraca i 6.669 žena o njihovim stavovima prema seksu otkiva nedostatke interesa prema seksu.  I muškarci i žene su otkrili kako im interes za seksom opada s godinama, a žene su otkrile kako im interes prema seks nestaje nakon što su bile u vezi više od godinu dana.

Žene imaju dvostruko veću vjerojatnost da će patiti od niskog interesa za seksom od muškaraca! Žene koje u toku jedne godine imaju tri ili više partnra neće izgubiti interes za sekom, dok nisko seksualno ponašanje imaju one s jednim partnerom.

>> Naučite održavati vezu kako se strast ne bi izgubila

Oba spola za nedostatak interesa za seksom krive tjelesno i duševno zdravlje, lošu komunikaciju s partnerom i nedostatak emocionalne povezanosti.

Iako ne postoji ‘količina’ seksa koju par treba imati u bilo kojem trenutku veze, treba uvijek imati na umu komunikaciju koja je neizostavan dio zadovoljstva seksualnim životom.

Foto: pexels

A.Đ./thisisinsider