Evo čega se morate pridržavati ukoliko želite biti u otvorenoj vezi

Seks s drugom osobom, ukoliko imate partnera automatski se računa kao varanje i prevara, ali ne i ako ste u otvorenoj vezi. Otvorena veza se definira kao odnos pojedinaca koji imaju seksualna iskustva i s drugim osobama.

Iako su otvorene veze dosta škakljiva tema i većina osoba nije spremna na takav odnos, sve je više pokušaja takvih partnerskih odnosa. Da bi ste bili u otvorenoj vezi, morate razumjeti što ona uistinu i je. Otvorena veza, ne znači imati dodatnog seksualnog partnera i šutjeti o tome. Biti u otvorenoj vezi uključuje iskrenost kojom oboje potvrđujete svoje potrebe za seksualnim zadovoljstvom i s drugim ljudima.

U otvorenoj vezi ljubavni odnos dijelite samo s prvim partnerom, koji je i pristao na otvorenu vezu. Sve ostale seksualne akcije samo su fizičke.

Uz to, u otvorenoj vezi je dobro odrediti i granice koje se tiču seksualnih iskustava s drugim ljudima. Hoćete li biti samo sa suprotnim spolom ili pak i s osobama jednakog spola, hoće li vaš primarni partner gledati vaše odnose s drugima ili ne …!?

Prije bilo kojeg upuštanja u seks s drugom osobom, budite fer i korektni te joj recite kako imate partnera s kojim ste u otvorenoj vezi. Nemojte zaboraviti na ono najvažnije, a to je zdravi seks. Uvijek se pobrinite za zaštitu.

Foto: freeimages

A.Đ.
0 Comments

Join the Conversation →

Odgovori