Danas se mladi manje seksaju (ali i sigurnije) od svojih roditelja

Danas se mladi svrstavaju u ‘internet genaraciju’ koja za seks samo treba prelaziti mišem po ekranu i zapravo zaostaju za seksualnim avanturama svojih predaka.

Novo istraživanje pokazuje kako mladi rođeni prije 1990-ih imaju manje seksa nego njihovi roditelji u istoj dobi. ‘Interent generacija’ prihvaća neobavezni seks, ali voli igrati na sigurno.

Američko istraživanje sa Državnog Sveučilišta San Diego otkriva kako 15 posto mladih iz ‘internet generacije’ nije imalo niti jednog seksualnog partnera do 18 godine života u usporedbi sa samo 6 posto iz generacije njihovih roditelja.

1991. godine oko 51 posto srednjoškolaca priznalo je kako su izgubili nevinost, dok je u 2015. godini taj postotak pao na 41 posto.

Da ‘internet generacija’ igra na siguran seks pokazuju podaci ureda za nacionalnu statistiku koji otkrivaju brojku od 23.000 manje trudnoća u dobi do 18. godina u 2014., u usporedbi s 1969. godinom.

Također, u dobi ispod 25 godina se bilježi pad opijanja za 15 posto u posljednjih deset godina te je korištenje droga palo sa 16,4 posto na 10,2 posto.

Foto: pixabay

A.Đ.