10 stvari koje o kondomima sigurno niste znali

Kondomi su najrasprostranjenija zaštita prilikom seksualnog odnosa u svijetu. Osim što štite od neželjene trudnoće, štite od spolno prenosivih bolesti. No, iako mislite kako sve znate o kondomima, mi vas uvjeravamo kako ovih 10 stvari niste znali.

1. Iako su najbolja zaštita od neželjenih spolno prenosivih bolesti, samo 5% muškaraca na svijetu koristi kondom prilikom seksualnog odnosa.

2. Postoje 4 vrste kondoma, jedna je izrađena od lateksa koji zna izazvati alergiju prilikom korištenja. Drugi je izrađen od poliuretana, treći od polisoprena, a četvrti, vjerovali ili ne, od janjećih crijeva.

3. Kondomi se od nastanka (Trojan je napravio prvi kondom, 1920.-tih godina) nisu mijenjali.

4. Kondom ne utječe na kvalitetu spolnog odnosa, a prilog tome ide istraživanje u kojem su sudjelovali parovi i gdje se potvrdilo kako čak 98% njih uživa u seksu s kondomom.

5. Prvi gumeni kondom napravljen je 1855. godine

6. Kondome koriste muškarci, ali čak 40% žena kupuje kondome za svoje partnere.

7. Osobe u braku, pogotovo oni koji imaju djecu ne koriste kondome.

8. Kondome najčešće koriste mlade osobe, srednjoškolci, a poražavajuća činjenica je kako čak trećina njih ne zna kako se kondom koristi.

9. Fondacija Bill & Melinda Gates koji doniraju milijarde dolara za borbu za AIDS, dat će čak 100.000 dolara onome tko napravi još bolji kondom od onoga kakvog danas možemo naći na našim policama.

10. Tvrtka ‘TheyFit’ proizvela je kondom pod nazivom The G31, a tvrde kako se može rastegnuti do nevjerojatne veličine kutije čipsa Pringlesa.

Foto: freeimages

M.Đ.
0 Comments

Join the Conversation →

Odgovori